NÁVRAT DO AKTUALIT

Vloženo 19.5.2011
Na stránkách Nového Města nad Metují byl vznesen následující dotaz:
18.5.2011
Petra Hofmanová:
Dotaz: Dobrý den, ráda bych se zeptala na výstavbu obchodního centra Tesco, kdy se začne s výstavbou, za odpovědˇ předem děkuji.


K dotazu poskytnuta tato odpověď:
Simona Hoffmanová:
Odpověď:
Dobrý den, stavební povolení na stavbu obchodního centra společnosti TESCO v Novém Městě nad Metují bylo vydáno v lednu 2011. Stavebník přesný termín zahájení stavby nesdělil. Stavební povolení platí 2 roky, tj. stavba musí být zahájena nejpozději v lednu r. 2013.
S pozdravem, Ing. Josef Mathes - vedoucí odboru výstavby a regionálního rozvoje.

Já jsem se zhruba před měsícem ptal přímo Tesca a odpověděli mi, že mají v úmyslu stavět, zatím ale mi nemohli poslat obrázek ani sdělit termín.
Od doby vykoupení pozemku vznikl v místě bývalých zahrádek docela úctyhodný prales.

Ale vypadá to, že Tesco se začne stavět nejpozději cca v lednu 2013 (možná).
J.B.




Vloženo únor 2009.
V Novém Městě nad Metují se má stavět objekt prodejny Tesco.
Rozhodl jsem se zde sledovat vývoj událostí.


Úvodem si dovoluji citovat článek Zuzany Kubečkové z "Náchodského deníku"
ze dne 21.11.2007, který informuje o této stavbě:



citace:
ZASTUPITELÉ ODSOUHLASILI UMÍSTĚNÍ TESCA.
Nové Město nad Metují.

Ve městě by v budoucnu mohl vyrůst v pořadí již třetí obchodní dům. Po dlouhých jednáních s firmou Realsant, táhnoucích se již od roku 2004, vyjádřili totiž nedávno zastupitelé souhlas s umístěním obchodního domu Tesco. Supermarket by se mohl nacházet poblíž letního stadionu generála Klapálka, přesněji na pozemku mezi ulicemi Rašínova a 28. října.
"Firma Realsant nás s myšlenkou postavit ve městě obchodní dům oslovila již před třemi lety. Jejich původní záměr však umisťoval stavbu jinam než nyní. Součástí navrhovaného řešení tehdy bylo i jiné dopravní připojení k supermarketu, které počítalo se zrušením jedné stávající komunikace a s vytvořením kruhové křižovatky. K tomu však byly zásadní připomínky občanů, kteří zde bydlí a vlastní nemovitosti. Firma proto na začátku tohoto roku přišla s jinou možností a rada města nakonec v září vydala souhlas s předloženým dopravním připojením, avšak za určitých podmínek" - seznámil nás s historií rozsáhlých jednání tajemník MěÚ Petr Tyč. Podle něj bylo dohodnuto, že město bude s navrhnutým dopravním připojením souhlasit tehdy, pokud mu firma za symbolickou cenu přenechá dva pozemky poblíž plánovaného domu. Na jednom z nich bude muset navíc vystavět parkoviště určené zejména pro obyvatele ulice "Nad Stadionem".
"Jelikož plánované dopravní připojení k domu by v ulici 28. října také zrušilo chodník po levé straně a přesunulo by ho na pravou, chceme ještě navíc, aby firma napravo vystavěla dostatečné široký chodník vedoucí nejlépe až k ulici Školní. Ten stávající po levé straně sahá rovněž až tam," uvedl poslední podmínku Petr Tyč.
Poté tajemník doplnil, že po schválení umístění obchodního domu zastupitelstvem, mají nyní možnost se k záměru vyjádřit další účastnici řízení a dát najevo své případné připomínky.

Náchodský Deník, Zuzana Kubečková konec citace.

A přikládám několik současných fotografií z inkriminovaného prostoru:



Pohled ze sídliště "Malecí" ke křižovatce ul. "28. října"


Pohled po ulici "28. října" směrem ke kruhovému objezdu u hasičské zbrojnice


Pohled po ulici "28. října" směrem k letnímu stadionu


Pohled po ulici "28. října" směrem k letnímu stadionu z místa kde do ní ústí zespodu "Rašínova ulice"


Pohled po ulici "28. října" směrem k letnímu stadionu z místa cca 50m pod kruhovým objezdem u hasičské zbrojnice. Hlavní silnice se zatáčí dolů do "Rašínovy ulice"



Vloženo 2.2.2009
Na stránkách Nového Města byl vznesen dotaz paní Marcely Hvozdecké
s následující odpovědí o současném stavu: Dotaz: Zajímá mne jak to vypadá s výstavbou hypermarketu Tesco....

Odpověď: Dobrý den paní Hvozdecká. Proti územnímu rozhodnutí stavby se odvolalo několik účastníků řízení. O těchto odvoláních rozhoduje Krajský úřad KHK Hradec Králové. Rozhodnutí stavební úřad dosud neobdržel.
S pozdravem, Ing. Josef Mathes - vedoucí odboru výstavby a regionálního rozvoje.

Takže to je současný stav.